FAQ - 406 D8 petrol (Excl. V6) running and starting problem

Discuss, ask, or get help with engine and mechanical queries in here.

Moderator: Moderators

robb
2.0 Turbo
Posts: 399
Joined: Tue Jul 28, 2009 3:27 pm
Location: lancashire

Re: FAQ - 406 D8 petrol (Excl. V6) running and starting problem

Post by robb » Tue Aug 11, 2009 9:21 pm

Thanks for reply Steve will source another :frown:
1997 406 2.0 petrol estate lx..D8.............OH dear where does this nut go?

teamster1975
Site Admin & Mad Biker!
Posts: 6273
Joined: Sun Oct 28, 2007 9:07 pm
Location: Woking, Surrey

Re: FAQ - 406 D8 petrol (Excl. V6) running and starting problem

Post by teamster1975 » Tue Aug 11, 2009 10:29 pm

What engine Rob?
You'd be better off starting this as a new thread, it'll get more people reading it. :)
1996 406 1.8LX Got a bad case of hydro lock!
1996 406 Executive 2.0 Turbo XU10J2TE No longer hangin' on in there :(
1997 Honda CB500V
2003 Volvo V40 1.8 GDi SE killed by a nutter in a beemer 5 series
2008 Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

"Always look on the bright side of life, dedo, dedo dedodedo"

robb
2.0 Turbo
Posts: 399
Joined: Tue Jul 28, 2009 3:27 pm
Location: lancashire

Re: FAQ - 406 D8 petrol (Excl. V6) running and starting problem

Post by robb » Wed Aug 12, 2009 9:47 am

Hi teamster the engine is a 2.0 petrol 16valve will start another thread thank you ......Rob
1997 406 2.0 petrol estate lx..D8.............OH dear where does this nut go?

BigDaddyK
Newbie
Posts: 1
Joined: Tue Jun 22, 2010 10:42 pm

Re: FAQ - 406 D8 petrol (Excl. V6) running and starting prob

Post by BigDaddyK » Tue Jun 22, 2010 11:46 pm

hey guys i am having a really serious problem with my 406 turbo engine, the car is starting and idling fine, but after about 20 secs it shuts off completely. However it would start back right away, sometimes.

aprt form this i tried running a scan, but the system refuses to register a reading, tell me what can i do!

grahamdebs
Newbie
Posts: 4
Joined: Sat Aug 07, 2010 10:15 pm

Re: FAQ - 406 D8 petrol (Excl. V6) running and starting prob

Post by grahamdebs » Sat Aug 07, 2010 10:21 pm

hi just bought a 406 estate glx 2.0 petrol and got a running problem sometimes it runs perfect then it feels like it drops to 2 cylinders runs lumpy then picks up again but when you stop the car and turn off then restart later it starts lumpy and stays like it ive had th eplugs out cleaned up and the injectors the two middle ones when unplugged had no effect on the engine the other two made it cut out do you think it will be injectors not working or the faults you have shown on here wich i am yet to try please help with this i want to get driving the car its a 1997 year r reg any help thanks

teamster1975
Site Admin & Mad Biker!
Posts: 6273
Joined: Sun Oct 28, 2007 9:07 pm
Location: Woking, Surrey

Re: FAQ - 406 D8 petrol (Excl. V6) running and starting prob

Post by teamster1975 » Sun Aug 08, 2010 11:43 am

Hi Graham

Might be the coil pack or the map sensor; start another thread and you'll get more responses!
I'm locking this one now as it was intended as a How-to article :)
1996 406 1.8LX Got a bad case of hydro lock!
1996 406 Executive 2.0 Turbo XU10J2TE No longer hangin' on in there :(
1997 Honda CB500V
2003 Volvo V40 1.8 GDi SE killed by a nutter in a beemer 5 series
2008 Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

"Always look on the bright side of life, dedo, dedo dedodedo"

Locked