Search found 46 matches

by drjonts
Wed Jul 26, 2017 8:54 pm
Forum: Electrical System and Diagnostics
Topic: Cruise Control not working...so PP/Lexia??? SOLVED
Replies: 49
Views: 12485

SOLVED! Re: Cruise Control not working...so PP/Lexia???

Hi Folks, Can't believe that the last time I had addressed the lack of cruise control on my 110 HDi 406 was nearly 5 years ago...but the story is now full circle! :D The car has been almost mothballed for a year with very little usage as there was a chafing noise which I suspected was something in t...
by drjonts
Sun Dec 09, 2012 6:22 pm
Forum: Engine, Clutch and Transmission
Topic: Timing belt - advice, please
Replies: 18
Views: 1206

Re: Timing belt - advice, please

Evening team,

Does this kit have everything (and more than) I need for timing my 110 HDi.

Image

£49 - what do you think? Save the cash and use a few bolts of my own etc?

Jonty
by drjonts
Sun Dec 09, 2012 12:20 pm
Forum: Engine, Clutch and Transmission
Topic: Timing belt - advice, please
Replies: 18
Views: 1206

Re: Timing belt - advice, please

Bless you Jasper!

Will have a lookie.

Jonty
by drjonts
Sun Dec 09, 2012 11:44 am
Forum: Engine, Clutch and Transmission
Topic: Timing belt - advice, please
Replies: 18
Views: 1206

Re: Timing belt - advice, please

Hello team, Interesting reading about slight mistiming. Would something as small as this be enough to put cam and crank synchronisation out on my 110 Hdi do you think? Or would it need to be a whole tooth out? Think I'll be in the market to check timing but don't have a Book of Lies (it's a '53 110 ...
by drjonts
Sat Dec 08, 2012 8:10 pm
Forum: Electrical System and Diagnostics
Topic: Cruise Control not working...so PP/Lexia??? SOLVED
Replies: 49
Views: 12485

Re: Cruise Control not working...so PP/Lexia???

Evening everyone, Hope your festive preparations are well underway and that the happy Christmas spirit is with you all! Not had time to do any more digging on the lack of cruise control on my motor other than look at the cam sensor. Despite a slightly chafed wire, it seems to have an earth, a 5V fee...
by drjonts
Sat Oct 20, 2012 1:46 am
Forum: Engine, Clutch and Transmission
Topic: hdi 110 hard to start, poor running, egr fault
Replies: 5
Views: 445

Re: hdi 110 hard to start, poor running, egr fault

Spooky! Exactly like my neighbour's 110 HDi. It died in a flood...dried out and has been running ok for a couple of months...now an absolute b@stard to start and needs about 10 goes with extended cranking before it splutters and then runs. Rough to begin with but seems to be ok once warm. Warm start...
by drjonts
Sat Oct 20, 2012 1:15 am
Forum: Electrical System and Diagnostics
Topic: Cruise Control not working...so PP/Lexia??? SOLVED
Replies: 49
Views: 12485

Re: Cruise Control not working...so PP/Lexia???

Cheers for that Steve - will get onto diagnosing again by checking the cam and crank sensors. Thanks for the timing advice Doggy. Funnily enough, just did a cambelt change on my Mondeo estate this evening...and nothing went bang when I started it up so I'll chalk that up as a success! :D Cheers for ...
by drjonts
Wed Oct 10, 2012 11:18 pm
Forum: Electrical System and Diagnostics
Topic: Cruise Control not working...so PP/Lexia??? SOLVED
Replies: 49
Views: 12485

Re: Cruise Control not working...so PP/Lexia???

Cheers Doggy. The mounting hole in the cam sensor is oval so you can adjust to a 1.2mm air gap to a target on the pulley (but you'd have to take the belt covers off to make sure). I did push it in with the motor running and felt it just starting to get nibbled and moved it a tad back...no difference...
by drjonts
Wed Oct 10, 2012 10:32 pm
Forum: Electrical System and Diagnostics
Topic: Cruise Control not working...so PP/Lexia??? SOLVED
Replies: 49
Views: 12485

Re: Cruise Control not working...so PP/Lexia???

Evening all! Well, undid and shifted the cam sensor a bit closer to the sprocket (note to everyone - just be careful doing this with the motor running as you'll catch it in the sprocket if you push it in too far!!!!) but no difference. Fault instantly returns having been cleared. Spotted an area of ...
by drjonts
Sun Oct 07, 2012 1:20 am
Forum: Engine, Clutch and Transmission
Topic: Low level air intake and shallow water
Replies: 84
Views: 14500

Re: Low level air intake and shallow water

Sorry to hear that :( Hmmm...it might be ok but as has been said it's a case of getting all that water out and seeing how it is afterwards. My neighbour did the same to his X-plate diesel 406 and after disconnecting all the pipes to intercooler and intakes etc. and hairdrying it out, it seemed to be...
by drjonts
Sat Oct 06, 2012 7:03 pm
Forum: Electrical System and Diagnostics
Topic: Cruise Control not working...so PP/Lexia??? SOLVED
Replies: 49
Views: 12485

Re: Cruise Control not working...so PP/Lexia???

Thanks Doggy - will liaise with my neighbour over a sensor swap meet! I hope that this is the problem now so that I can sort it out. Could it be a loose sensor do you think? the cam one is only held in by a little bolt/screw and does it need aligning at all. The fault has only flagged the cam sensor...
by drjonts
Sat Oct 06, 2012 6:05 pm
Forum: Electrical System and Diagnostics
Topic: Cruise Control not working...so PP/Lexia??? SOLVED
Replies: 49
Views: 12485

Re: Cruise Control not working...so PP/Lexia???

Hi All, Well, the PP2000 seems to be working and even talked to my neighbour's X reg 406 estate diesel. (In fact, while I'm here he's having real difficulty starting it and it's loads and loads of cranking before it fires up, sounds a tad rough and then runs ok after a while. Ok to start warm. He's ...
by drjonts
Sat Oct 06, 2012 11:11 am
Forum: Electrical System and Diagnostics
Topic: Cruise Control not working...so PP/Lexia??? SOLVED
Replies: 49
Views: 12485

Re: Cruise Control not working...so PP/Lexia???

Ok...started to get ECUs interrogated and I am feeling out of my depth with a lot of it. Not sure about re-setting some stuff in case I bugger the car up! Had some engine faults (especially from when I cleaned the EGR valve with Wynn's spray) and a permanent one about the crank and cam synchronisati...
by drjonts
Sat Oct 06, 2012 10:03 am
Forum: Electrical System and Diagnostics
Topic: Cruise Control not working...so PP/Lexia??? SOLVED
Replies: 49
Views: 12485

Re: Cruise Control not working...so PP/Lexia???

Ok folks, Typing sat in the car! PP2000 has loaded and the interface box has made a connection to the car. However, the only ECU it will talk to is the engine ECU, everything else (BSI etc.etc,) says that they don't reply. I can hear the diagnostic box click, but it says that these ECUs don't reply....